Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Ratarima prijave zbog blokiranja puteva

Poljoprivredni proizvođači u Vojvodini, koji su proletos traktorima blokirali puteve i institucije nezadovoljni odlukom o isplaćivanju subvencija, počeli su da dobijaju prekršajne i krivične prijave iako im je obećano da to neće biti učinjeno, saopštila je Asocijacija poljoprivrednika u Novom Sadu.

Dan otvorenih vrata u Skupštini Vojvodine

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, u Skupštini Vojvodine će danas biti održan "Dan otvorenih vrata" kojem će, uz predstavnike pokrajinske administracije i pojedinih institucija, prisustvovati studenti, srednjoškolci i građani.

Umesto u Tiranu, novi autobusi stigli u Novi Sad

Petnaest novih gradskih autobusa nabavljeno je u rekordnom roku i po povoljnim uslovima, jer ih je Gradsko saobraćajno preduzeće, kako se saznaje, kupilo po damping cenama nakon što je posao firme "Irisbus-Iveco" i gradskog prevoznika iz Tirane naprasno propao.

Manje čekanja zbog crvenog svetla

Na vožnju novosadskim bulevarima i ulicama za nekoliko meseci trošiće se bar nešto manje vremena, jer Zavod za izgradnju grada planira da u većoj meri uskladi rad semafora na prometnim saobraćajnicama.

"Andrić bio Jugosloven"

Sarajevski novinar i reditelj Boro Kontić izjavio je večeras u Novom Sadu da je književnik Ivo Andrić bio iznad pojedinačnih nacionalnih identiteta i da je to razlog zašto ga balkanske nacije odbacuju ili svojataju.

Počinje prodaja karata za EXIT

Trinaesti muzički festival EXIT održaće se sledeće godine od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a prvi kompleti karata po promotivnoj ceni biće pušteni u prodaju 16. decembra tačno u podne.