Zabava
01.11.2014.
16:53
Ukoliko vam vožnja bicikla tokom cele godine ne deluje kao sumanuta ideja, ako vam malo snega i zime ne smetaju da uživate u vožnji svog omiljenog prevoznog sredstva, čekaju vas prazne biciklističke staze i mnogo uživanja.
  • 04.11.2014 23:10
    jova limanac
    Očigledno niste čitali zakon i prateće pravilnike pažljivo, jer je predviđeno isključivo žuto trepćuće svetlo kojim se obeleževaju određene kategorije vozila, radovi na putu i sl., kao i crveno i plavo trepćuće na vozilima posebne namene (policija, vatrogasci, hitne službe itd.). Nikakvo belo i crveno trepćuće se ne spominje za osvetljavanje i obeležavanje vozila, i ako ste nekad vozili iza bicikliste koji ima upaljeno trepćuće svetlo, u mnogim situacijama kao i da ga nema...
  • Biciklista zimski

    03.11.2014 13:33
    Ummm, Jovo, treptalice mogu i da ne trepću pa ih i dalje zovemo treptalice zar ne?
    A zakonom su predviđena svetla, napred belo, pozadi crveno, o treptanju ili netreptanju ne kaže ništa... Više volim i trepćućeg biciklistu, nego neosvetljenog.

  • miki21

    03.11.2014 09:11
    trepće
    Trepćuće svetlo i pomaže na taj način da privuče pažnju. Čudno da kao vozač niste zapazili da već bar 30% automobila u Novom Sadu ima ugrađene Xenon sijalice, u standardne farove, koji su i optički neodgovarajući, a i nemaju brisače, a posledica je zaslepljujuća bela svetlost, a osvetljenost druma slabija. Sitno treptanje naših biciklista je odmor za oči, spram ovih nes(a)vesnih siledžija. Kako li su prošli tehnički pregled i meri li to neko? Živelo treptanje od cca 2W koje ne može, normalno, dobacivati kao auto far, te privlači pažnju, po mojoj oceni zaista bezazlenim treptanjem. Opasno je kada su biciklisti neosvetljeni, neobeleženi, a mrak je. Živeli Kinezi. Da nije njih naši biciklisti bi i dalje bili opasnost na putu i po sebe i po druge : )
  • jova limanac

    02.11.2014 05:15
    Kakve sad treptalice spominjete? Trepćuća svetla nisu predviđena zakonom u ovom obliku, a i inače je em neprijatno gledati u nadolazeće trepćuće svetlo, em se naš mozak fokusira na takvu manifestaciju pa se isključuje periferni vid i može se desiti da zbog trepćućeg svetla na biciklu ne vidite kamion koji se isparkirava iz nekog dvorišta ili nešto slično. Ako već delite savete, delite ih pravilno, a ne da terate ljude da krše zakon i stvaraju probleme drugim vozačima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna