"Kolima nigde ne ideš, jer je lakše naći kuma nego parking": Kako ste opisali svoj omiljeni NS kvart

Radio 021 proslavlja 25 godina postojanja i tim povodom delimo veliki broj nagrada. Ali, naravno, za one najvrednije potrebno je da budete i kreativni.
"Kolima nigde ne ideš, jer je lakše naći kuma nego parking": Kako ste opisali svoj omiljeni NS kvart
Foto: 021.rs

Današnja glavna nagrada bila je vikend za dvoje na Tari, u hotelu "Čarobni breg", a zadatak koji je bio pred slušaocima Radija 021 bio je sledeći: Opišite svoj omiljeni novosadski kvart. Osim toga, dodeljeni su i paket proizvoda iz "Mrkšićevih salaša", "Minaqua fitness" vaučer za dve osobe, paket proizvoda iz "Univer organe", kao i proizvodi iz Shopins-a, online prodavnice brenda 021, kroz koju nam pomažete da nastavimo da se bavimo kvalitetnim novinarstvom.

Tako smo čuli da je za nekoga najlepši kraj u Novom Sadu Kamenjar, jer još uvek ima "netaknutu prirodu, a u samom gradu je".
 
"Liman II - sve je blizu. Jednostavno - Štrand, centar, izlaz iz grada, Petrovaradin, Tvrđava, obodi Fruške... Sve može da se obavi i peške. A za dušu - Telep. Jeste zeznuto, i pokušavaju da nas uništa, ali kuća je kuća. Ako smem ovako da navedem dve opcije. Pozdrav i srećan vam rođendan", glasila je jedna od poruka.
"Avijacija, jer ima puno zelenila, divne ljude i uvek smo sa svima povezani busom. Bitno je kako se osećaš, gde ti je srce, svugde je u Novom Sadu lepo. Divan nam je grad, samo malo da više brinemo o njemu. Ali Avijacija mi je u srcu, jer tu su mi se deca rodila", napisala je jedna Sanja.
 
Bilo je i onih šaljivih opisa.
 
"Nova Detelinara, Cankareva ulica, potez između dva 'elitna' kafića - Kancone i Đulijet. Živopisno za život, na sve strane vozila velikih točkova, sa sva četiri migavca uključena, voziš slalom između bašti kafića, njihovih tetoviranih vlasnika i kola. Urbanost na najvišem nivou. Samo prođeš pored te 'elite' i već se osećaš kao deo NS đet seta. Kolima nigde ne ideš, pošto je lakše naći kuma nego parking", napisao je jedan slušalac.
 
"Obožavam moj grad. Svaki deo mi je prelep, ali Satelit je moj kraj. Stadion Mladosti, uključene prskalice i mi klinci koji jurcamo po terenu dok nas ne rasteraju, ringišpil na poljani i prodavnica kod Vasiljke, gde smo išli po sladoled", glasio je jedan od sentimentalnih opisa.
 
Za nekoga je najbolji kraj grada - Podbara.
 
"Jedan je od retkih delova Novog Sada koji još uvek odiše duhom istog, uprkos visokim zgrada koje je opkoljavaju sa svih strana. Takođe, blizina keja, Riblje pijace, centra, Dunavskog parka daju Podbari prednost, ali i blizina svih kulturoloških mesta. Osim svega toga, ja je volim jer mogu da odem u šetnju po Podbari i da mi bude zanimljivo dok razgledam stare gradske kuće i njihova zelena dvorišta i ulice koje odaju osećaj topline i pripadnosti."
"Čardak u Kamnenici, zato što je od centra na 10 minuta kolima. Zato što je na Fruškoj gori. Zato što duva ruža vetrova. Zato što gleda od Futoga do Pezosa. Zato što sunce zimi zalazi u Dunav", jedan je od odgovora na pitanje.
 
"Liman 1, kej i Štrand ti pod nosom. Puno zelenila i igrališta. Malo saobraćaja. U ulicama oko 'Vodovoda' uvek mirno i tiho. Centar ti na 15 minuta peške. Parking nije problem! Mesna zajednica pod nestranačkim kadrom!"
 
I za kraj, pobednički:
 
"Najlepši je moj deo grada... zato što imam devet kilometara do Štranda, šest do centra i pet do posla. Biciklom je odlično. Tržni centar je tu, odmah preko kanala. Ima parking mesta. Ima rukometni klub Vojvodinu, vaterpolo klub, AK Borac, košarkaški klub i više fudbalskih. Bazen je odličan, ponekad tu plivuckam. Na auto-put najbrže izađem. A tu su mi i deca, muž, dragi prijatelji. Poljupci sa Klise", napisala je jedna Novosađanka.
 
U utorak nastavljamo da dodeljujemo vredne nagrade. Budite uz Radio 021, Copeta i Ivana, na 92,2 Megaherca, pažljivo slušajte i nagrađujemo vas nečim zanimljivim. Možete nas slušati i preko live stream platforme na radio021.rs.
 
  • Bruno

    13.06.2022 15:15
    Za mene je najljepsi Kac.Blizu grada,a jos uvijek mir i koliko toliki dobri medjuljudski odiosi.
  • Jaca

    09.06.2022 17:44
    Sasvim prirodno
    Avijacija ,najlepši deo grada.Bojim se da će i ovu lepotu pokvariti.Smisliće već kako.Betončina i preterana gradnja, upropašćen moj nekada lepi grad
  • Turgenjeva

    07.06.2022 17:31
    Zelja neostvarena
    Meni je zelja uvek bila taj deo oko Turgenjeve. Mirno, zelenilo, igralista, futoski park, futoska pijaca, centar, autobuska i zeleznicka, sajam, vrtic, skola, bazeni...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Novosadske priče

Kako su Novosađani naučili NATO "red vožnje"

Imao sam 11 godina. Tog dana se išlo prepodne u školu, popodne smo uobičajeno išli napolje da se igramo ubeđujući one koje su roditelji sprečili, da neće biti nikakvog bombardovanja...

Student nije zapalio žito

Na fasadi kasarne u Ulici vojvode Bojovića jedna spomen ploča čuva priču o studentima koji su zapalili pšenicu. I to su platili životom.

Iz centra na "brdo" 2: Biti na nogama

Krajem aprila 1979. u Velikoj Britaniji su održani izbori - pokazalo se istorijski - na kojima su Konzervativci potukli do tada vladajuće Laburiste.

Iz centra na "brdo"

Na "brdo" - kako smo u šali zvali zdanje Televizije Novi Sad smeštenu na Mišeluku na obroncima Fruške, došao sam iz centra grada.

Tri prsta iz Novog Sada

Na različite načine Srbi i građani ove zemlje demonstriraju patriotizam i poštovanje prema nacionalnim simbolima.