FOTO, VIDEO: Kod Novog Sada nalazi se ostrvce koje zovu "Srpski Tajland" - jeste li ga posetili?

Na samo pola sata vožnje od centra Novog Sada, na Dunavu, nalazi se ostrvce koje privlači sve veću pažnju. Među lokalcima je poznato, a za njega se pročulo pod imenom Srpski Tajland, odnosno Koh Čang.

Koh Čang je jedno od najvećih tajlandskih ostrva poznato i kao "Ostrvo slona". Međutim, Karlovačka ada, Majmunsko ili Karlovačko ostrvo nema slonove i nije mnogo veliko, ali jeste lepo.

Fina plaža, ali i ostatak ostrva u šumi, pruža razne mogućnost za odmor. Do ostrva možete stići samo delimično automobilskim prevozom. Možete da idete preko Šangaja, pa pored Subićeva i uz Dunava, ili automobilom da dođete do Sremskih Karlovaca. U oba slučaja, da biste stigli do ostrva, moraćete da koristite čamac.

Plaža je neobeležena, pa se neplivačima ne preporučuje kupanje u ovom delu Dunava.
 
 
Tokom leta na Koh Čangu se ponekad organizuje i žurke, a na nekoliko dana ostrvo je mesto održavanja festivala, predstava...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @scenery__hunter

 
Na popularnoj Instagram stranici Gde za vikend navodi se da je ovo jedno od najlepših mesta u celoj zemlji za letnji boravak upravo Karlovačka ada.
 
"Ovaj pitomi dunavski sprud nastao je relativno skoro, pre dve decenije, a na njemu, kada je vodostaj idealan, možete pronaći dugačke plićake, tople 'kadice' u pesku, ali i debelu hladovinu kada vam je ona potrebna. Na adi će vas sačekati i improvizovani kafići, ali ipak ponesite svoju hranu i vodu kao nešto najosnovnije. Oni najorganizovaniji na ovom biseru Dunava mogu i da kampuju! Do ostrva se stiže čamcem kojeg možete uhvatiti kod karlovačkog hotela Dunav ili poznatog restorana Pasent", naveli su na ovoj stranici.
 
 
Na Fejsbuku postoji i grupa Karlovačka ada u kojoj možete da pratite kakva je situacija sa vodostajem i da dobijete druge korisne informacije.
  • Sava

    10.06.2022 14:58
    Botic
    Bio sam. Razocaranje tesko. Idite ili procitajte komentare. To je to. Nikako ici!!! Mekika je 200 a palacinak iz obicnog tiganja je 120. Krem je sa kvntasa..najjeftiniji... plazma nije plazma vec neki melveni keks. Prevoznik ajkula dere za prevoz kao i vecina prevoznika. Rade do 20.00 h a ko ostane neka pliva. Ne preporucijem nikako.
  • LA

    09.06.2022 23:56
    100 km
    Reka veličine Dunava može da prečisti sav biološki otpad grada veličine 1 mil. stanovnika nakon 100 km toka.
    Svoj izmet i ostalo izbacuje direktno u Dunav oko 500 hiljada novosađana. Prosta proporcija kaže da je potrebno najmanje 50 km do prinližno čiste reke.
    Ne bih, hvala lepo.
  • Cornholio

    09.06.2022 18:28
    //
    Jel ima trandži???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Novosadske priče

Kako su Novosađani naučili NATO "red vožnje"

Imao sam 11 godina. Tog dana se išlo prepodne u školu, popodne smo uobičajeno išli napolje da se igramo ubeđujući one koje su roditelji sprečili, da neće biti nikakvog bombardovanja...

Student nije zapalio žito

Na fasadi kasarne u Ulici vojvode Bojovića jedna spomen ploča čuva priču o studentima koji su zapalili pšenicu. I to su platili životom.

Iz centra na "brdo" 2: Biti na nogama

Krajem aprila 1979. u Velikoj Britaniji su održani izbori - pokazalo se istorijski - na kojima su Konzervativci potukli do tada vladajuće Laburiste.

Iz centra na "brdo"

Na "brdo" - kako smo u šali zvali zdanje Televizije Novi Sad smeštenu na Mišeluku na obroncima Fruške, došao sam iz centra grada.

Tri prsta iz Novog Sada

Na različite načine Srbi i građani ove zemlje demonstriraju patriotizam i poštovanje prema nacionalnim simbolima.