Letovi Rajanerom za desetak godina besplatni?

Irski Rajaner, najveća evropska niskotarifna avio-kompanija, najavila je da će za nekoliko godina karte za njene pojedine letove biti besplatne.
To će, prema rečima generalnog direktora kompanije Majkla O`Lirija, biti moguće ukoliko Rajaner bude delio prihode sa aerodromima na koje privuče putnike.
 
"Izazov za nas u budućnosti je da nastavimo sa obaranjem cena avio-karata. Moja vizija je da će, kroz pet do deset godina, karte za letove Rajanera biti besplatne. U tom slučaju letovi bi bili puni, a mi bismo zarađivali od deljenja prihoda sa aerodromom", izjavio je direktor.
 
U 2015. godini, prosečna cena Rajanerove karte, uključujući prtljag, iznosila je 39 funti, a kompanija je obećala da će u 2016. godini smanjiti cenu za 10-15 odsto.
  • 567

    24.11.2016 10:26
    Ma, ne plaćaće nam. Letovi u budućnosti će biti zasnovani na ukrcavanju 2-3 hilade putnika i pojeftinjenju karte. Zbog procesa bezbednosti i broja transportovnaih putnika, ukrcavanje će trajati po 3-4 sata. Ali će biti zadovoljni i putnici i kompanije. Pitanje je kako će male kompanije opstajati, verovatno neće leteti na uobičajene destinacije, već na one retko posećivane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.