Avokado postao hit na berzama zahvaljujući influenserima

Ukoliko želite pametno da uložite u deonicu koja će vam se vratiti višestruko onda neka taj izbor bude avokado.
Avokado postao hit na berzama zahvaljujući influenserima
Foto: Pixabay
U poslednje vreme, ovo voće je na berzama postalo novo zlato prema tvrdnjama analitičara kada je reč o deonicama kompanije "Calavo Growers" koje danas koštaju 97 dolara, a pre godinu vredele su 42 odsto manje.
 
I analitičare je iznenadio stabilan rast vrednosti kompanije koja prodaje avokado, koje je odnedavno postalo omiljeno voće na kineskom tržištu, a sve zahvaljujući Instagramu. Naime, tost s avokadom omiljeni je doručak influensera.
 
Sedište kompanije "Calavo Growers" je u sunčanoj Kaliforniji. Prvobitno je zamišljeno da bude samo distributer za avokado, ali se okrenula vlastitoj proizvodnji i pod svojim imenom prodaje avokado uzgojen u Kaliforniji i Meksiku. Njihov gvakamoli umak jedan je od najpoznatijih na svetu. 
 
Iako je osnovana 1924. godine, najveći rast prihoda beleži poslednjih pet godina. Prema zadnjem finansijskom izveštaju u prvom ovogodišnjem kvartalu zaradili su 248 miliona dolara, i to najviše od prodaje svežih proizvoda, tačnije svežih avokada. Kompanija je pokazala veliku stabilnost prilikom prošlogodišnjih kalifornijskih požara i uragana Harvi koji je uništio većinu roda avokada. "Calavo" je to rešio tako što su jednostavno otkupili više avokada iz Meksika i Čilea. Direktor Li Kol je naglasio da je budućnost kompanije svetla.
 
"Potražnja je sve veća, očekujemo da ćemo ove godine prodaju veću 20 odsto. Konzumacija avokada je u porastu, u SAD-u i u inostranstvu, a mi smo spremni da zadovoljimo sve potrebe kupaca", kazao je Kol.
 
Očekuje se da će deonica avokada ostati stabilna narednih deset godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.