Kineska aplikacija za dopisivanje blokirana u Rusiji

Kineski internet gigant "Tensent" saopštio je da je njihova aplikacija "WeChat" blokirana u Rusiji, dodavši da je u kontaktu sa vlastima kako bi problem bio rešen.
Kineska aplikacija za dopisivanje blokirana u Rusiji
Foto: 021.rs
"WeChat", poznat kao "Weixin" u Kini je najpopularniji servis za dopisivanje na svetu, sa otprilike 889 miliona korisnika na kraju prošle godine. Nije poznato koliko korisnika je u Rusiji.
 
"Tensent"-ov zvaničnik objavio je na blogu kompanije da su blokirani i izvinio se.
 
Zvaničnik je dodao da "ruski zakoni nalažu da provajder onlajn servisa moraju da se registruju u vladi, ali "WeChat" nema isto tumačenje pravila".
 
Portparol ruskog posmatračkog tela telekomunikacija Roskomnadzor rekao je da aplikacija nije pružila kontaktnu informaciju za registar informacija distributerskih organizacija.
 
- Šaljemo pisma "ajtjunsu" i "gugl pleju" da blokiraju aplikaciju. Očekujemo reakciju. Ako je ne bude, pristup aplikaciji biće ograničen kroz telekom provajdere - rekao je Vadim Ampelonski.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija