Mask: Neuralink prikupio 27 miliona dolara za spajanje ljudskog mozga s kompjuterima

Ilon Mask je u martu najavio osnivanje nove kompanije Neuralink zadužene za razvoj tehnologije koja će povezivati ljudski mozak s kompjuterima, a dosad su prikupili 27 miliona dolara.
Mask je u petak na svom Tviter profilu rekao da Neuralink ne traži spoljašne investitore.
 
Tehnologija će moći da se koristi za bilo šta, od olakšavanja komunikacije u realnom vremenu između ljudi do povećanja njihove postojeće moždane moći.
 
Mask je izvršni direktor Tesle i kompanije "Space Exploration Technologies", a zalaže se i za odgovoran razvoj veštačke inteligencije. U junu je rekao da Neuralink dolazi na vrh njegove liste prioriteta. 
 
O ovom startapu je zasad poznato malo detalja. Na veb stranici kompanije piše da razvija tehnologiju koja će omogućiti povezivanje ljudskog mozga i kompjutera. U projekt su uključeni inženjeri i naučnici.
 
Neuralink nije jedina kompanija koja radi na spajanju ljudskog mozga s kompjuterima. Naime, i Fejsbuk je ranije najavio da radi na tehnologiji koja će zbližiti ljude i kompjutere, najavljujući uređaj koji će omogućiti ljudima da čuju putem kože.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

VIDEO: Epl se izvinio zbog kontroverzne reklame

Američka tehnološka korporacija Epl izvinila se zbog reklamnog video snimka za novi tablet "ajped pro" (iPad Pro) sa čipom M4, nakon što se suočila sa oštrim kritikama na društvenim mrežama.