Osnivač WhatsAppa: Obrišite svoj Facebook profil

Facebook ovih dana trese velika kriza. Vrednost najpoznatije svetske društvene mreže pala je za 37 milijardi dolara, a njen vlasnik Mark Zakerberg izgubio je šest milijardi dolara. Uprkos velikom padu, Facebook je ostao jedna od najvrednijih svetskih kompanija s vrednošću od 500 milijardi dolara, ali problemima se ne nazire kraj.
Suosnivač WhatsAppa Brajan Akton na društvenoj mreži Twitter objavio je jednostavan status: "Vreme je. Obrišite Facebook".
 
 
Facebook je u februaru 2014. godine kupio WhatsApp za 19 milijardi dolara i time nastavio sa svojim monopolom na tržištu. 
 
WhatsApp je danas najraširenija svetska mobilna aplikacija za razmenu poruka, fotografija i videozapisa s 1,5 milijardi korisnika. 
 
Akton je napustio WhatsApp u septembru prošle godine i osnovao neprofitnu organizaciju Signal Foundation, čiji je cilj da razvije tehnologiju koja štiti slobodno izražavanje i omogući sigurnu globalnu komunikaciju.
 
Osim Aktona, Facebook je prozvao i Zakerbergov bivši mentor Rodžer MekNami. On je izjavio da je Facebook suočen s krizom poverenja javnosti koja bi mogla da uništi kompaniju. Brisanje Facebook profila možda nije opcija za svakoga, ali oni koji žele da se odvoje od te platforme moraće da izbrišu aplikacije koje su u vlasništvu Facebooka, WhatsAppa i Instagrama.
  • Anonimni mouse

    21.03.2018 15:41
    @Roki
    Mogu samo da pokucaju i ništa više.
    Nemaš obavezu da budeš na internetu sa ličnom kartom.
    A ja, kad hoću, umem da budem anoniman.
    Ako ćemo o nalaženju bilo koga, pre ćeš ga naći prateći njegov čuveni telefon.
    Veći je problem kakve sve vrste podataka ljudi bezbrižno predaju.
    A d ane pričam o kupovini karata za koncert i kucanju podataka sa debitne kartice na našim sajtovima koji se time bave.
    Skandalozno je da su im izdali dozvolu za to, a svako može da sluša u http-u šta kucaju klijenti prema njima. I brojeve kartica i prezimena koja kupuju i pinove...
    A da ne pričam o web- radnjama...
  • Roki

    21.03.2018 14:32
    @What's new?
    Mislim da nisi baš potpuno anoniman :-)
    Ako ne koristiš neki dobar VPN za pristup nalogu. mogu da te pronadju za 5 minuta i pokucaju ti na vrata :-)
  • Facebook

    21.03.2018 13:09
    Zrtveno jagnje poganih politicara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija