Beograd može da postane regionalni centar za e-sport

Glavni grad Srbije bi uskoro mogao da postane regionalni centar za elektronski sport - profesionalno takmičenje u igranju video-igara.
Beograd može da postane regionalni centar za e-sport
Foto: Pixabay
"Srbija je zemlja na koju smo se fokusirali, naročito iz razloga sto je e-sport priznat od strane države. To će nam omogućiti da bolje izgradimo 'ekosistem' 'e-sporta', uz pomoć zvaničnih institucija", rekao je direktor kineske kompanije Alisport Džejson Fung.
 
Delegacija "Srpskog e-sports saveza" boravila je u kineskom gradu Haikou gde je održano finale takmičenja "World Electronic Sports Games" (WESG). 
 
Razgovarali su o razvoju WESG u regionu, saradnji, kao i podršci u unapređenju razvoja sistema "e-sporta" u Srbiji. 
 
"Razgovori sa Srpskim 'e-sports' savezom definitivno idu u pravom smeru i radujemo se što ćemo uskoro i ozvaničiti saradnju. Ove godine smo na našim WESG takmičenjima imali više 65.000 učesnika širom sveta, tako da sam izuzetno zadovoljan. Gradimo više mogućnosti za sve širom sveta da zajednički učestvuju u 'e-sportu'", kazao je Fung. 
 
"Srpski esports savez" zahvalio je vlasnicima kompanije što su prepoznali Srbiju kao partnera. Generalni sekretar Dalibor Marinović rekao je da su Kinezi zadovoljni uslovima poslovanja u Srbiji. 
 
"Troškovi nisu problem, pošto bi se pokrili kao što je to bilo u Grand finalu, a najveća prednost Beograda je u tome što se u radijusu od 500 kilometara, nalaze svi glavni gradovi zemalja bivše Jugoslavije", rekao je Marinović. 
 
On je istakao da je to razvojna šansa da Beograd postane regionalni centar "elektronskih sportova", ali u sadašnjoj fazi neophodna je i podrška države. 
 
Po rečima Funga, želja je da "e-sport" postane tradicionalan i dostigne standard Olimpijskih igara. Cilj je da se sve zemlje uključe u "e-sport", a WESG će se sledeće godine proširiti na Evropu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija