Odloženo otvaranje muzeja u Tunisu

Otvaranje Nacionalnog muzeja Bardo u Tunisu, koje je bilo planirano za danas, odloženo je iz bezbednosnih razloga.

Otvaranje Nacionalnog muzeja Bardo u Tunisu, koje je bilo planirano za danas, odloženo je iz bezbednosnih razloga.

"Iznenadili su nas u poslednjem trenutku, ali Ministarstvo unutrašnjih poslova je navelo da iz bezbednosnih razloga ne možemo da primamo veliki broj posetilaca", izjavila je šefica službe za komunikacije Anene Srarfi.

Zvaničnici Nacionalnog muzeja Bardo planirali su da danas ponovo otvore muzej za posetioce, posle prošlonedeljnog napada terorista u kojem je poginulo 20 stranih turista. "Ponovno otvaranje muzeja uz svečanu ceremoniju je izazov, ali i poruka. Želimo da pokažemo da oni nisu postigli svoj cilj", izjavio je ranije danas kustos muzeja Moncef Ben Musa.

Muzej je trebalo da bude otvoren uz ceremoniju koju je organizovalo ministarstvo kulture i koncert simfonijskog orkestra. Zvaničnici Tunisa strahuju da bi prošlonedeljni napad mogao da ugrozi vitalnu privrednu granu države - turizam.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet