Snouden: NSA drži pištolj uperen u glavu svakog Amerikanca

Američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA), drži pištolj uperen u glavu svakog stanovnika SAD, dok im istovremeno poručuje da joj veruju, izjavio je bivši obaveštajac te agencije Edvard Snouden.
Američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA), drži pištolj uperen u glavu svakog stanovnika SAD, dok im istovremeno poručuje da joj veruju, izjavio je bivši obaveštajac te agencije Edvard Snouden.

On je u intervjuu u programu koji vodi Džon Oliver, komentarisao odluku da se Amerikanci izjasne da li će prihvatiti da ih NSA nadzire, u sklopu borbe protiv terorizma.

Snouden je ocenio da Amerikanci ne bi trebalo da prihvate nove navike koje bi omogućile vlastima da imaju uvid u njihove lične fotografije, prenela je "Rusija danas".

"NSA ima najveće mogućnosti nadziranja ikad viđene u istoriji. Oni će sada reći da to ne koriste u svrhe loše po američke građane. Na neki način, to jeste istina. Međutim, pravi problem je u tome što oni svoje mogućnosti upotrebljavaju tako da nas učine ranjivima, a onda nam kažu: ''Držim pištolj uperen u tvoju glavu. Neću povući obarač. Veruj mi!'' ", istakao je Snouden.

Snouden se nalazi u Rusiji gde je dobio azil posle objavljivanja poverljivih dokaza da je američka Nacionalna služba bezbednosti, gde je bio zaposlen, špijunirala građane i države širom sveta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet