Rusi predstavili novi tenk pred paradu 9. maja

Rusija je danas prikazala tenk nove generacije "Armata T-14" koji će učestvovati na vojnoj paradi povodom Dana pobede 9. maja u Moskvi.
Rusija je danas prikazala tenk nove generacije "Armata T-14" koji će učestvovati na vojnoj paradi povodom Dana pobede 9. maja u Moskvi.

Rusko ministarstvo odbrane postavilo je fotografije novog tenka, slikane tokom probe za paradu. Tenk "Armata T-14" je među nekoliko nekoliko novih ruskih oružanih sistema koji će biti deo velike vojne parade 9. maja, preneo je BBC. Tenk ima kupolu bez posade i cev 125mm, a može da ispaljuje rakete na navođenje, kao i granate. Dvočlana posada pruža bolju zaštitu nego kod postojećih tenkova, a ona će se nalaziti u ojačanoj kabini, dalje od glavne cevi.

Tenk "Armata" može da bude unapređen u "potpuno funkcionalno robotsko borbeno vozilo". Njegova kompjuterska tehnologija, brzina i sposobnost manevrisanja, daleko su superiorniji od onih kod tenka "T-90".

Rusija planira da uvede 2.300 tenkova "Armata", od 2020, koji bi zamenili tenkove iz sovjetske ere.

  • 28.04.2015 20:53
    Gay parada.
  • Građanin

    28.04.2015 17:48
    ...
    Podseća na američki Abrams, kompjutersko-robotsko čudo čije funkcionisanje zavisi od čipova. Ukoliko se komp. system u tenku zakuca, postaje kanta, koju zolja ili maljutka razbuca k´o ništa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.