Makedonski ministri se povukli zbog snimaka razgovora sa "komandantom NATO"?

Makedonska i kosovska štampa piše da su visoki bezbednosni zvaničnici Makedonije podneli ostavke, jer im je u ambasadi SAD predočeno da su presretnuti njihovi telefonski razgovori sa članovima terorističke grupe koja je izvršila napad u Kumanovu.
Makedonska i kosovska štampa piše da su visoki bezbednosni zvaničnici Makedonije podneli ostavke, jer im je u ambasadi SAD predočeno da su presretnuti njihovi telefonski razgovori sa članovima terorističke grupe koja je izvršila napad u Kumanovu.

Prištinski portal gazetaexpres.com objavio je da su ostavke ministarke unutrašnjih poslova Makedonije Gordane Jankulovske i šefa obaveštajne i kontraobaveštajne agencije Makedonije Saše Mijalkova podnete posle susreta u američkoj ambasadi u Skoplju na kojoj su im predočeni snimci komuniciranja pripadnika agencije sa jednim od vođa terorističke grupe "Komandantom NATO" i njegovim ljudima".

Albanci zaposleni u (makedonskoj) Agenciji su telefonom kontaktirali oružanu grupu. Rekli su da su to uradili po direktnom naređenju direktora Mijalkova, koji je tražio od oružane grupe da kaže koju nadoknadu traži da se povuče. Praktično, MUP Makedonije je počeo pregovore s njima", prenosi portal, pozivajući se na podatke makedonske agencije INA.

"Komandant NATO" je Mirsad Ndrecaj, jedan od osumnjičenih da je organizovao terorističku grupu u Kumanovu 9. maja, koja je kasnije uništena u sukobu s makedonskim bezbednosnim službama.

S druge strane, i makedonski portal plusinfo.mk naveo je da su ostavke podnete nakon razgovora u jednoj stranoj ambasadi, ali ne navodi o kojoj je državi reč.

Dodaje se da su prema podacima jedne strane obaveštajne službe, "osobe iz Pete uprave makedonske policije kontaktirale neke članove terorističke grupe zbog pregovora o prekidu borbe s policijom, ali su teroristi to prepoznali kao znak slabosti i nastavili sukobe još većom žestinom".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet