FOTO, VIDEO: Spektakularna erupcija vulkana posle 33 godine

Najviši vulkan na ostrvima Galapagos eruptirao je u ponedeljak prvi put nakon 33 godine, javile su vlasti istoimenog nacionalnog parka.
Najviši vulkan na ostrvima Galapagos eruptirao je u ponedeljak prvi put nakon 33 godine, javile su vlasti istoimenog nacionalnog parka.

Vulkan Vulf ili Vuk, koji se nalazi na ostrvu Izabela, uzrokovao je dim koji se uzdigao na oko devet kilometara iznad tla dok ga je obasjavala narandžasta svetlost lave.

Vulkan visok 1.700 metara ne predstavlja opasnost po ljude jer se prvo naselje nalazi tek na oko 110 kilometara od mesta erupcije. Takođe, erupcija ne predstavlja opasnost za jedinstvene vrste životinja na ostrvima na kojima je Čarls Darvin istraživao u 19. veku kojima je popularizovao teoriju evolucije.

Ostrva Galapagos nalaze se u sastavu Ekvadora od čije obale su udaljena više od 900 kilometara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet