Makedonci traže ostavku premijera

Nekoliko hiljada građana protestovalo je večeras u centru Skoplja, tražići ostavku premijera Nikole Gruevskog.
Nekoliko hiljada građana protestovalo je večeras u centru Skoplja, tražići ostavku premijera Nikole Gruevskog.

Protestni marš je počeo ispred zgrade vlade, a demonstranti su na kraju došli do kuće premijera, preneli su makedonski mediji.

Građani su nosili šerpe, tanjire, kašike i bubnjeve kojima su pravili buku i galamu da bi, kako su rekli, Gruevski shvatio kako treba da ode sa funkcije premijera.

Oni su izvikivali parole - "Nema pravde, nema mira" i "Ostavka". Protest je organizovao pokret "Građani za Makedoniju" i nazvan je "Uka, buka idi Nikola" i završen je bez incidenata, uz jako policijsko obezbeđenje.
  • cenzura

    24.06.2015 21:27
    domino-efekat
    Prvi put posle mesec dana nase vesti izvestavaju o anti-vladinim protestima u regionu. U strahu od domino-efekta, naslovne strane su radije ispunjene kompletno nebitnim temama. To je gori vid cenzure od ukidanja emisije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet