Baza Islamske države u srcu BiH

Islamska država uspostavila je uporište u srcu Evrope, u jednom selu u Bosni i Hercegovini okruženo dubokom šumom, gde teroristi u tajnosti kupuju zemlju, tvrdi nedeljno izdanje britanskog tabloida "Miror".
Islamska država uspostavila je uporište u srcu Evrope, u jednom selu u Bosni i Hercegovini okruženo dubokom šumom, gde teroristi u tajnosti kupuju zemlju, tvrdi nedeljno izdanje britanskog tabloida "Miror".

Miror tvrdi, pozivajući se na izvore iz obaveštajne zajednice, da je to selo Ošve kraj Maglaja, u kojem je bosansko-hercegovačka Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i ranije nadzirala aktivnosti pripadnika vehabijskog pokreta. Prema pisanju lista, najmanje 12 boraca Islamske države obučavanih u ovom selu otišlo je poslednjih meseci u Siriju, a pet ih je poginulo.

Selo Ošve, koje se nalazi u samom centru Bosne i Hercegovine, teroristima je navodno bitno upravo zbog svoje strateške pozicije.

Stručnjak za terorizam Dževad Galijašević rekao je britanskom tabloidu da iz tog sela ljudi neprestano odlaze u Siriju.

Vozač i prevodilac koji je pratio novinare britanskog tabloida u obilasku sela rekao im je da je dva hektara zemlje na tom području kupio Harun Mehićević, poznati pristalica Islamske države koji je devedesetih otišao iz Bosne i nastanio se u Australiji.

Kako navodi list, imovinu u ovom selu ima još nekoliko radikalnih islamista.

Jedan od žitelja sela Ošve britanskim novinarima koji su došli u obilazak rekao je da stanovnici strahuju da je njihovo mesto postalo "gnezdo za teroriste". "Redovno iz šume čujemo pucnjavu koja dugo traje. To se događa svake nedelje", izjavio je stanovnik sela koji je želeo da bude anoniman.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.