Jevrejske igre na Hitlerovom stadionu

Više od 2.300 sportista okuplja se u Berlinu, gde će se otvoriti Evropske makabijske igre, najveće jevrejsko sportsko takmičenje.
Više od 2.300 sportista okuplja se u Berlinu, gde će se otvoriti Evropske makabijske igre, najveće jevrejsko sportsko takmičenje.

Takmičenja će se održati na Olimpijskom stadionu u Berlinu, koji su nacisti izgradili za Olimpijske igre 1936. godine. Organizatori 14. Makabijade će uoči otvaranja takmičenja održati komemoraciju žrtvama Holokausta.

Pojedina takmičenja i razni programi su počeli i pre zvaničnog otvaranja u utorak.

Organizatori su naveli da je doneta teška odluka da se Makabijske igre održe u Berlinu, ali da bi na to trebalo gledati kao znak pomirenja 70 godina od završetka Drugog svetskog rata.

Na takmičenju će učestvovati više od 2.300 jevrejskih sportista iz 38 zemalja u 19 sportova među kojima su košarka, fudbal, plivanje, šah i bridž.

Makabijske igre održavaju se svake četvrte godine, a prethodni domaćin bio je Beč. Takmičenje, koje traje do 5. avgusta, obezbeđivaće 600 policajaca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.