Ponovno suđenje Sanaderu 7. septembra

U ponovljenom postupku protiv Ive Sanadera u predmetu Hipo banka i INA-MOL, šef sudskog veća biće sudija Ivan Turudić, a ročište je zakazano za 7. septembar.
U ponovljenom postupku protiv Ive Sanadera u predmetu Hipo banka i INA-MOL, šef sudskog veća biće sudija Ivan Turudić, a ročište je zakazano za 7. septembar.

Rasprava će, kako su preneli hrvatski mediji, trajati 13 dana. Sanaderu će se suditi ponovo u predmetu Hipo banka i INA-MOL, nakon što je Ustavni sud usvojio ustavnu žalbu njegovih advokata i poništio prvostepenu presudu.

Sud je sugerisao, a odbrana Sanadera je tražila da se obnovljeni postupak vodi pred izmenjenim sastavom sudskog veća. Ipak, šef sudskog veća će ponovo biti sudija Turudić, koji je poznat i po tome što je, nakon odluke o izručenju nekadašnjeg obaveštajca Josipa Perkovića Nemačkoj, bio na udaru hrvatske javnosti, koja je o tome imala podeljene emocije.

Osim usvojenog problema s retroaktivnom primenom zakona o nezastarevanju krivičnih dela ratnog profiterstva i obrazloženja ratnog profiterstva u slučaju Hipo, Sanaderova ustavna žalba je usmerena na još dve povrede njegovih prava, koja Ustavni sud nije prihvatio.

Bivši potpredsednik vlade, lider reformista Radomir Čačić tvrdi da je bio siguran da će obe presude, kada je u pitanju Sanader, pasti. "Svi stručnjaci su bili precizni i jasni. Hrvatsko pravosuđe je najveća sramota našeg durštva i u velikoj meri pod uticajem politike", rekao je Čačić za hrvatsku TV N1.

Čačić kaže da nije bilo jasnih dokaza o korupciji u slučaju INA-MOL, te da je priča o ratnom profiterstvu apsolutna demagogija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.