Španija: Prodavao majice i odelca za bebe s parolama Islamske države

Španska policija uhapsila je muškarca koji je prodavao majice sa parolama Islamske države, saopštile su tamošnje vlasti.
Španska policija uhapsila je muškarca koji je prodavao majice sa parolama Islamske države, saopštile su tamošnje vlasti.

Čovek je španski državljanin, a njegovo ime nije objavljeno. Pritvoren je za vreme sinoćne policijske operacije u Naronu u severozapadnoj Španiji.

On je u svojoj prodavnici i putem interneta prodao niz odevnih predmeta koji promovišu Islamsku državu i drugu islamističku militantnu grupu Harakat Šam al Islam. Među stvarima koje je prodavao bile su i majice sa svilenom slikom koja prikazuje taoca Alana Heninga, kako mu džihadista odrubljuje glavu prošle godine. Osim toga, Španac je prodavao i zastavu Islamske države.

Slike koje je objavila španska vlada prikazuju niz promotivnih artikala, među kojima su košulje, majice, torbe i odela za bebe sa arapskim sloganima Islamske države ili Harakata Šama al Islama. Uhapšeni je prodavao majice kupcima u Španiji i Portugalu za 14 evra. On je optužen da je koristio društvene mreže da širi islamističku propagandu i "omalovažava i ponižava žrtve džihadističkog terorizma".

Ove godine je 47 ljudi uhapšeno u Španiji i optuženo za veze sa islamističkim militantima. Najgori islamistički napad u Evropi dogodio se u Španiji 2004. godine, kada je 191 osoba poginula u bombaškim napadima na vozove u Madridu.

  • 12.08.2015 17:52
    Ovo je znak.
    Strašno da se ovo dešava usred Evrope. Šta treba da bude da bi se Evropljani otreznili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet