Najmanje 40 izbeglica se ugušilo

Najmanje 40 izbeglica se ugušilo usled nedostatka kiseonika, pošto su bili zaglavljeni u trupu broda u Sredozemnom moru, saopštila je danas italijanska Obalska straža a preneo Rojters.
Najmanje 40 izbeglica se ugušilo usled nedostatka kiseonika, pošto su bili zaglavljeni u trupu broda u Sredozemnom moru, saopštila je danas italijanska Obalska straža a preneo Rojters.

"U toku je spasilačka operacija. Mnogi su spaseni. Najmanje 40 se ugušilo zbog nedostatka vazduha", saopštila je Obalska straža.

"Žrtve su se ugušile", prenela je italijanska agencija ANSA.

Predstavnik italijanske mornarice Kostantino Fantazija rekao je da se u brodu nalazilo oko 300 izbeglica i da je brod zapao u poteškoće u libijskim vodama. Pretpostavlja se da su žrtve bile u trupu broda, ali detalji nisu jasni jer je spasilačka akcija u toku, rekao je Fantazija i dodao da brod koji je prevozio migrante nije pretrpeo brodolom.

Prema podacima visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice, 250.000 migranata je ove godine stiglo do Evrope morskim putem, od kojih 124.000 u Grčku i 98.000 u Italiju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).