Kim Džong Un ponovo preti ratom

Severna Koreja preti "odmazdom SAD-u s golemom silom" ukoliko ne otkaže višenacionalne vojne vežbe najavljene za ponedeljak.
Severna Koreja preti "odmazdom SAD-u s golemom silom" ukoliko ne otkaže višenacionalne vojne vežbe najavljene za ponedeljak.

Reč je o redovnoj godišnjoj vežbi koju Južna Koreja sprovodi sa svojim saveznicima i čija je svrha "pojačati spremnost, zaštiti region i održati stabilnost na Korejskom poluostrvu", javlja CNN.

No, upozorenja koja ovaj put stižu iz Pjongjanga neobično su oštra: "Vojska i ljudi Demokratske Narodne Republike Koreje više nisu ono što su bili u prošlosti kada su se američkim nuklearnim bombama morali suprotstavljati puškama", izjavio je portparol severnokorejske Nacionalne odbrambene komisije i dodao da je nacija danas "nepobediva sila s modernim ofanzivnim i obrambenim mogućnostima nepoznatima svetu."

S druge strane, pretnje je odbacio penzionisani američki general Mark Hertling koji je učestvovao u prethodnim vojnim vežbama na poluostrvu: "Jedan od ključnih propagandnih ciljeva mladog vođe je da dođe na radar SAD-a," kaže Hertling. "Sa svim drugim stvarima na koje smo fokusirani – IS, Al Kaida, Arabijsko poluostrvo, Rusija i Ukrajina, Kim Džong Un želi osigurati pažnju."
  • 16.08.2015 22:38
    Moze ako pusti lepe koreanke da nas pokore i naprave od nas sex slaves.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet