Parlamentarni izbori u Hrvatskoj 8. novembra

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj biće održani 8. novembra, ozvaničila je danas predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj biće održani 8. novembra, ozvaničila je danas predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

U poslanici Kitarović je poručila da će tog dana sudbina Hrvatske biti u rukama njenih građana i građanki, pozvala ih da izađu na glasanje i tako "oblikuju budućnost domovine".

"To je dan kada političari vama polažu račune i kada demokratija dobija puni smisao. Stoga vas pozivam da pomno pratite šta učesnici izbora nude, kakvi su im programi i kako će se oni odraziti na vaš svakodnevni život u naredne četiri godine", navela je šefica države.

Naglasila je da lično želi da pozove najmlađe birače i one koji po prvi put biraju. Kako je dodala, pored onih koji imaju pravo glasa, ništa manja odgovornost ne leži na učesnicima izbornog procesa - svim kandidatima koji žele da budu zastupnici u Hrvatskom saboru.

Pozvala je i sve koji će se boriti za glasove birača da svečanost demokratije ne pretvore u "karneval demokratije" i navela da je Hrvatska "umorna od bespotrebnih sukoba i jalovih rasprava".

Nakon objave datuma teče zakonski rok od dve nedelje za predaju kandidatskih lista Državnoj izbornoj komisiji. Nakon toga, 48 sati predviđeno je za moguće žalbe, a onda počinje predizborna kampanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet