Poginulo 22 civila u granatiranju Jemena

Najmanje 22 civila su poginula i nekoliko je ranjeno prilikom pobunjeničkog granatiranja jemenskog grada Taeza, saopštili su medicinski i vojni zvaničnici.
Najmanje 22 civila su poginula i nekoliko je ranjeno prilikom pobunjeničkog granatiranja jemenskog grada Taeza, saopštili su medicinski i vojni zvaničnici.

Rakete su pogodile centar grada koji su opkolili šiitski hutski pobunjenici i savezničke snage, lojalne svrgnutom predsedniku Ali Abdulahu Salehu, rekli su predstavnici vojske.

Bolnica "Al-Mutahidin" je navela da je primila 22 tela civila, a vojska tvrdi da su rakete ispalili Huti i Salehove snage. Taez je grad u centru Jemena koji se nalazi u rukama predsednika Abedraba Manosura Hadija.

Huti su zauzeli glavni grad Sanu bez otpora u septembru 2014. godine i kraenuli su u bitku za kontrolu nad nekoliko regiona, podržani vojnicima, lojalnim Salehu.

U julu ih je potisnula koalicija koju predvodi Saudijska Arabija iz pet južnih pokrajina. Oko 4.500 civila je ubijeno u sukobu, od marta, kada je koalicija krenula da bombarduje pobunjenike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet