Nezaposlenost u Nemačkoj najniža od ujedinjenja

Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj se u junu zadržala na najnižem nivou od ujedinjenja zemlje 1990. godine.
Nezaposlenost u Nemačkoj najniža od ujedinjenja
Foto: Pixabay
Oko 5,7 odsto radno sposobne populacije je u junu bilo nezaposleno, saopštila je nemačka Kancelarija za statistiku Destatis. To se poklapa sa stopom nezaposlenosti iz maja i u skladu je sa očekivanjima analitičara.
 
"Zapošljavanje i tražnja za novim radnicima su ponovo značajno porasli", navodi se u saopštenju direktora Federalne agencije za zapošljavanje (BA) Detlefa Šelea.
 
"Nezaposlenost bi trebalo da nastavi da se smanjuje barem do jeseni, što je duže nego što se očekivalo", ocenio je glavni ekonomista investicione banke KfW Jerg Cojner.
 
On je, međutim, ukazao na problem manjka kvalifikovanih radnika, uključujući medicinske sestre, doktore, građevinske radnike i IT stručnjake, zbog čega je pozvao na povećanje plata i organizovanje obuka kako bi se zadovoljila potražnja za tim radnicima.
  • antipatriJota

    01.07.2017 11:37
    Ova vest ce ozalostiti domace patriJote koje mastaju o propasti Nemacke .
  • mrva

    01.07.2017 09:57
    Neuništiva Nemačka! Može da izgubi svetske ratove, možete je zasuti stotinama hiljada azilanata, ali ne možete zaustaviti njen motor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet