Doživotno osuđen zbog pripreme napada na koncert Eltona Džona

Jedan 19-godišnjak osuđen je na doživotni zatvor u sudu u Londonu zbog pripremanja bombaškog napada na trgovinsku ulicu Oksford strit ili na koncert Eltona Džona.
Doživotno osuđen zbog pripreme napada na koncert Eltona Džona
Foto: Pixabay
Pre no što bude mogao da zatraži smanjenje kazne, moraće da izrdži 16,5 godina zatvora. Harun Sajed, iz Londona, izjasnio se krivim u aprilu pred sudom Old Bejli po glavnoj tački optužnice - "priprema teroritičkih akata" između aprila i septembra 2016. godine. 
 
Mladić je planirao napade na na mesta s mnogo ljudi, ili u glavnoj trgovinsku ulici u britanskoj prestonici ili na koncertu Eltona Džona 11. septembra 2016. u Hajd Parku, na 15. godišnjicu terorističkih napada u Njujorku i Vašingtonu. 
 
Uhvaćen je kada je preko interneta materijal za napad tražio da nabavi od agenta britanske tajne službe koji mu se predstavio kao ekstremista. 
 
Policija je u aprilu objasnila da je Sajed priznao da je pokušao da dođe do mitraljeza i drugog oružja, do prsluka sa eksplozivom i bombe sa ekserima da bi izazvala što veće ranjavanje, navela je policija. U junu 2016. njegov brat Nadir Sajed osuđen je na doživotni zatvor zbog pripreme da nekom odrubi glavu 12. novembra 2014. u želji da imitira ubistvo vojnika u Londonu maja 2013. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.