Putin izbegavao da leti kroz vazdušni prostor NATO zemalja

Predsednički avion Vladimira Putina, na putu za Hamburg, izbegavao je vazdušni prostor iznad zemalja NATO i iz nepoznatog razloga nije leteo direktnim putem preko Poljske, nego iznad Finske i Švedske.
Rojters navodi da je uz pomoć portala "Flajt radar 24" pratila maršrutu aviona ruskog predsednika Vladimira Putina prilikom dolaska na samit G20 u Hamburgu. Međutim, razlog zbog kojeg je avion Vladimira Putina leteo ovom rutom i dalje je nepoznat, a to nije komentarisao ni Kremlj.
 
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbio je da komentariše medijske izveštaje o trasi predsedničkog aviona na letu za Hamburg.
 
"Ostavljam bez komentara ovo vaše pitanje. Zato što se sva pitanja vezana za kretanje predsednika direktno tiču njegove bezbednosti", rekao je Peskov novinarima i istakao da je "bezbednost predsednika na odgovarajućem nivou", prenosi Sputnjik.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet