VIDEO: Neredi u Hamburgu - "Rat je loš, ali kapitalizam ubija"

Aktivisti u crnom divljali su celu noć u Hamburgu zbog održavanja samita G20 u tom gradu.
Palili su automobile i pljačkali prodavnice.
 
"Ovde sam jer smatram kako je G20 osnovni razlog zašto nam loše ide u svetu. Rat može biti loš, ali kapitalizam ubija", rekao je za CNN jedan od demonstranata, prenosi B92.
 
 
Na društvenim mrežama pojavio se niz snimaka na kojima se vidi kako demonstrati lome izloge i pljačkaju prodavnice. Zapaljeni su automobili, gorele su i kante za smeće, a očevici javljaju da u gradu vlada krš i lom.
 
Do sada je u sukobima povređeno 213 policajaca, a uhapšena su 203 demonstranta. 
 
 
Vatrogasci su intervenisali više od 200 puta u 24 sata, a pune ruke posla imale su i službe spašavanja koje su intervenisale 126 puta.
 
  • Gjl

    08.07.2017 23:57
    Jos nisam cuo da se neko od stotina hiljada Srba zalilo sto zive u kapitalizmu koji ubija .
  • Новосађанин

    08.07.2017 22:36
    Тај капитализам им је и донео одличне плате и одличан животни стандард који имају, ако им се не свиђа нека пробају да живе у Северној Кореји или Куби, где је комунизам/социјализам у пуном свом ''сјају''. Чим би зуцнули нешто били би стрељани. Докона дечурлија најобичнија. Нека мало креативније проведу време.
  • Zivotni standard

    08.07.2017 22:17
    da imaju malo pameti samo
    Kapitalizam ubija? Ah, pa da, poznato je kako su Severna Koreja, Kuba, Vijetnam, pa i Kina, dok u Kinu ''zle firme sa zapada'' nisu dosle, poznate i cuvene kao zemlje opsteg blagostanja, slobode i prosperiteta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet