FOTO, VIDEO: Ogroman požar kod Sutomora, vatrogasci brane kuće i crkvu

Veliki požar zahvatio je nakon 18 časova borovu šumu na Golom brdu iznad Sutomora.

Vatrogasci pokušavaju da obuzdaju vatru, ali im vetar otežava posao.

Načelnik Službe zaštite u Baru Velizar Čađenović rekao je za Radio-televiziju Crne Gore da je situacija veoma ozbiljna i da je ovo u 2017. najopasniji požar sa kojim se bore barski vatrogasci.

"Povukli smo vozilo iz Virpazara, došle su kolege iz Ulcinja i Budve, borimo se da odbranimo kuće od vatre. Trudimo se i da odbranimo crkvu Svete Petke u Maljeviku", rekao je Čađenović.

Nadležni se trude da obuzdaju plamen kako se ne bi proširio ka naseljenom delu Sutomora.

"Vetar je izuzetno jak i otežava posao vatrogascima na terenu. Angažovano je 15 vozila, pomaže i Komunalno preduzeće, privatnici... U ovom trenutku se borimo za kuće ispod Golog brda, prema Sutomoru, kako ne bi bile zahvaćene. Ipak, ukoliko vetar nastavi da duva ovom jačinom ovaj požar može da bude još katastrofalniji", istakao je predsednik Opštine Bar Zoran Srzentić.



Prema navodima meštana, plamen je u jednom momentu stigao i na ispod 100 metara od kuća koje su najbliže Golom brdu.

U pomoć vatrogascima priskočila je i Mornarica Vojske Crne Gore.

Na magistralnom putu od Sutomora ka Baru i u pravcu Čanja formirane su kilometarske kolone jer je zbog požara došlo do naglog odlaska kupača sa sutomorske plaže.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet