Poljska će tražiti izručenje osumnjičenih za silovanje u Riminiju

Poljska će od Italije tražiti izručenje četvorice osumnjičenih za silovanje Poljakinje na plaži u Riminiju.

Zamenik poljskog ministra pravde Patrik Jaki je rekao da Poljska planira da sa italijanskom stranom pokrene pregovore kako bi Italija izručila četvoricu osumnjičenih, koji su fizički napali i žrtvinog partnera 26. avgusta, a osumnjičeni su i za silovanje jedne Peruanke iste večeri.

Iz kancelarije italijanskog tužilaštva saopšteno je da je svaki od osumnjičenih negirao krivicu, tvrdeći da su ostali odgovorni za incident.

Patrik Jaki je rekao da još nije poznato da li će Italija ispuniti zahtev Poljske.

Osumnjičeni za silovanje u Riminiju su dvadesetogodišnji kongoanski azilant, kod koga je pronađen sat koji je pripadao partneru žrtve, dvojica braće iz Maroka uzrasta od 15 i 17 godina, koji su rođeni u Italiji i jedan šesnaestogodišnji Nigerijac, koji je, navodno, takođe rođen u Italiji.

Šefica Centra za pomoć migrantima u Pezaru Kristina Ugolini izjavila je da je Kongoancu odobrena "humanitarna zaštita", da je u Centru bio od septembra 2016. godine do aprila 2017. i da je bio "društven, pristojan i ljubazan".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet