Švedska odobrila azil Avganistanki staroj 106 godina

Švedski apelacioni sud je odobrio privremeni azil Avganistanki Bibikhal Uzbeki, staroj 106 godina.
Time je poništena odluka švedske Agencije za migrante o deportaciji Bibikhal Uzbeki, koja teško hoda i govori. Sud nije prihvatio stav Agencije za migrante da starost, sama po sebi, ne može biti osnova za dobijanje izbegličkog statusa.
 
Porodica se žalila na odbijanje azila. Porodica je navela da je starica doživela moždani udar nakon što je saznala da je zahtev za azil odbijen.
 
Bibikhal Uzbeki je dobila odobrenje da boravi u Švedskoj do kraja jula 2019. godine, naveli su članovi njene porodice.
 
Njen unuk Mohamed Uzbeki rekao je da ova presuda znači da joj je data privremena dozvola za boravak u trajanju od 13 meseci.
 
Bibikhal Uzbeki je u Evropu stigla na leđima sina i unuka. Njihovo putovanje je dospelo na naslovne strane 2015, kada su stigli u Evropu sa velikim talasom izbeglica i migranata. Putovali su peške ili vozovima preko Balkana pre nego što su dospeli u Švedsku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet