Još jedna optužba za silovanje protiv Romana Polanskog

Jedna Nemica je optužila poznatog filmskog režisera Romana Polanskog da ju je silovao u švajcarskom odmaralištu Gštadu pre 45 godina, kad je bila tinejdžerka, saopštile su švajcarske vlasti.
Policija i tužilaštvo švajcarskog grada Sent Galena navode da je Renata Langer (61) 26. septembra podnela prijavu protiv Polanskog zbog navodnog silovanja februara 1972. godine i da će slučaj biti predat sudskim vlastima u Bernu, nadležnim za grad Gštad.
 
Režiserov advokat Erve Temim rekao je danas da zna za novu optužbu i da o tome još nije razgovarao s Polanskim.
 
Renata Langer je ove nedelje izjavila za "Njujork tajms" da do sada nije htela da prijavi Polanskog zbog brige za svoje roditelje. Njen otac je umro letos, a majka pre dve godine.
 
Polanski je 1978. godine pobegao iz SAD, gde je optužen da je drogirao i silovao devojčicu Samantu Gejmer u kući glumca Džeka Nikolsona 1977. godine. Režiser je tada priznao da je imao seksualni odnos s njom i proveo je 42 dana u pritvoru pre nego što je pušten uz kauciju, a zatim je pobegao u Francusku.
 
Gejmer je u junu zatražila od suda u Los Anđelesu da zatvori slučaj protiv Polanskog i okonča "40-godišnju kaznu" koju su, kako je rekla, trpeli i počinilac i žrtva. Ona je ranije izjavila da je oprostila Polanskom i više puta rekla da želi da se slučaj završi. Američki sudija odbacio je njen zahtev u avgustu i naveo da sud ne može da zatvori taj slučaj "samo zato što bi to bilo u najboljem interesu žrtve".
 
Polanski (84) i danas živi u Francuskoj. Režirao je poznate filmove "Kineska četvrt" (1974), "Rozmarina beba" (1968), "Pijanista" (2002), "Tesa" (1979), "Pisac iz senke" (2010), "Stanar" (1976), "Bal vampira" (1967), "Nož u vodi" (1962) i druge. Osmostruki je dobitnik nagrade Cezar, a za "Pijanistu" je nagrađen Oskarom.
  • @ Zivan

    05.10.2017 10:21
    Ovaj svet je Sodoma i Gomora, a ti živane uhvati se za uši i igraj, i uživaj.
  • Mandragora

    04.10.2017 20:22
    Sve zvezde uzivaju u mladim devojcicama koje im privode, skoro da nema koji nije imao jednu. Sve se to zataskava.
  • Sofija

    04.10.2017 15:59
    @Živan
    Samanta Gejmer je u doba kada se to desilo imala 13 godina. To je po svim kriterijumima dete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet