Uhapšen američki diplomata u Istanbulu

Turska policija je danas uhapsila jednog zaposlenog u konzulatu SAD u Istanbulu zbog navodne veze sa bivšim imamom Fetulahom Gulenom kojeg turske vlasti smatraju glavnim organizatorom prošlogodišnjeg neuspelog vojnog udara.
Turski državljanin, identifikovan kao M.T, uhapšen je sinoć zbog navodne špijunaže i pokušaja da "uništi" ustavni poredak i vladu u Turskoj.
 
On je osumnjičen i za veze sa bivšim tužiocem i četvoricom šefova policije koji su vodili istragu o korupciji 2013. godine. Zvaničnici optužuju Gulena da je stajao iza istrage o korupciji kako bi oborio vladu. Američka ambasada u Turskoj objaviće tokom dana saopštenje o ovom hapšenju.
 
Turska optužuje Gulena za organizovanje neuspelog puča 15. jula 2016.
 
Gulen koji živi u SAD negira umešanost, a njemu se sudi u odsustvu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet