Ustavni sud suspendovao sednicu katalonskog parlamenta

Ustavni sud Španije doneo je odluku o suspenziji sednice katalonskog parlamenta, koja je zakazana za ponedeljak.
Ustavni sud suspendovao sednicu katalonskog parlamenta
Foto: Pixabay
Očekivalo se da na toj sednici lokalni lideri proglase nezavisnost Katalonije od Španije. Suspenzija je usledila nakon što je Katalonska socijalistička partija pravno osporila sednicu, protiveći se njenom održavanju.
 
Premijer Španije Marijano Rahoj pozvao je katalonskog lidera Karlesa Pućdemona da odustane od planova za proglašavanje nezavisnosti tog regiona od Španije, kako bi "izbegli veća zla". Predsednik španske vlade je kazao da je rešenje za katalonsku krizu hitni povratak legalnim tokovima.
 
"Da što pre saopšte da neće biti jednostranog proglašavanja nezavisnosti, zato što će se time takođe izbeći veća zla", rekao je Rahoj, ne objašnjavajući na šta misli.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet