Grabar Kitarović: Još će vode proteći Dunavom dok Hrvatska i Srbija postanu prijateljske

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je jutros u Vukovaru da su u odnosima Srbije i Hrvatske napravljeni neki pomaci, ali i da će "puno vode proteći Dunavom dok dve države postanu prijateljske".
"Puno sam puta rekla da će još vode proteći Dunavom pre nego što će Hrvatska i Srbija moći da kažu da su prijateljske zemlje. To, medjutim, ne znači da ne smemo da razgovaramo. Naravno, naša je odgovornost da razgovaramo i rešavamo otvorena pitanja, posebno bolno pitanje nestalih kao humanitarno pitanje koje moramo rešiti što pre", rekla je Grabar-Kitarović na pitanje o odnosu Srbije i Hrvatske.
 
Navela je da se danas u Vukovaru treba pokloniti žrtvama, ali da pre svega treba obezbediti budućnost grada i da ljudi u njemu ostanu.
 
Hrvatski državni vrh prisustvuje u Vukovaru obeležavanju 26. godišnjice pada tog hrvatskog grada u koji su posle tromesečne opsade ušli pripadnici Jugoslovenske narodne armije (JNA) i srpskih paravojnih formacija. Vukovar je pod opsadom bio 87 dana, od avgusta do novembra.
 
Prema podacima vukovarske bolnice, tokom opsade poginule su 1.624 osobe, a ranjeno više od 2.500. JNA je iz bolnice izvela ranjenike koji su ubijeni na Ovčari u noći između 20. i 21. novembra 1991.
  • Prle

    18.11.2017 19:36
    Istina
    Kakav bi to IDIOT bio kad bi hteo da bude "prijatelj sa svojim Koljacima" daleko vam lepa kuca!
  • Pihtijoguzi

    18.11.2017 14:18
    politika
    Nema prijateljstva jer tako odgovara vladajućim krugovima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet