Pjongjang: Gangsterski zahtevi SAD

Pjongjang je optužio SAD da su se ponele "gangsterski" pri predstavljanju svojih zahteva o nuklearnom programu Severne Koreje.
Pjongjang: Gangsterski zahtevi SAD
Foto: Pixabay
Time su demantovane tvrdnje američkog državnog sekretara Majka Pompea koji je rekao da je postigao napredak o ključnim problemima, navodi Rojters.
 
"SAD su predložile jednostrane i gangsterske zahteve za denuklearizaciju", rekao je portparol severnokorejskog Ministarstva spoljnih poslova. 
 
Portparol je rekao da je Pompeova delegacija zahtevala jednostranu, kompletnu, proverljivu i nepovratnu denuklearizaciju Severne Koreje. 
 
Uprkos tome, Ministarstvo spoljašnih poslova Severne Koreje kaže da Sever i dalje veruje američkom predsedniku Donaldu Trampu. 
 
"I dalje pridajemo važnost poverenju koje imamo u predsednika Trampa", navodi se u saopštenju, prenosi severnokorejska novinska agencija KCNA. 
 
Lider te zemlje, Kim Džong-un, navodno je napisao pismo Trampu, koje je uručeno američkom državnom sekretaru Majku Pompeu tokom posete Pjongjangu, navodi Tass. 
 
Pompeo je juče završio dvodnevnu posetu Severnoj Koreji, gde je razgovarao sa Kim Jong-čolom, visokim zvaničnikom Korejske radničke partije, a posle razgovora Pompeo je rekao da je u nekim oblastima postignut veliki napredak. 
 
Međutim, Severna Koreja je nezadovoljna stavom SAD iznetim tokom razgovora jer Vašington jednostrano insistira na potpunoj denuklearizaciji te zemlje, napominje ruska agencija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.