Šef uprave avijacije podneo ostavku nakon izveštaja o MH370

Šef malezijske Uprave za civilnu avijaciju Azarudin Abdul Rahman podneo je ostavku nakon što su u izveštaju o nestanku aviona kompanije "Malezija erlajnz" MH370 navedeni propusti centra za kontrolu leta u Kuala Lumpuru.
Šef uprave avijacije podneo ostavku nakon izveštaja o MH370
Foto: Pixabay
Rahman je rekao da su u konačnom izveštaju o nestanku aviona istaknuti propusti kontrole leta u smislu nepostupanja u skladu sa standardnim operativnim procedurama, ali se uprava za civilnu avijaciju ne krivi direktno za gubitak aviona.
 
Vlasti Malezije objavile su u ponedeljak konačan izveštaj o nestanku "boinga 777" pre četiri godine tokom leta od Kuala Lumpura do Pekinga sa 239 putnika i članova posade.
 
Porodice žrtava kažu da izveštaj ne nudi ništa novo.
 
U izveštaju na 495 strana istražioci su naveli da su kontrolne funkcije aviona verovatno namerno manipulisane u cilju skretanja sa kursa, ali nije bilo moguće utvrditi ko su vinovnici. U izveštaju se navode greške kontrole leta u Kuala Lumpuru, odnosno kontrolori nisu pokrenuli standardni postupak u hitnim slučajevima. Takođe, nije bilo nikakvog zapisa da su preduzimali bilo kakvu radnju da upozore vazdušne snage i nisu konstantno pratili situaciju na radaru.
 
Ministar saobraćaja Antoni Loke rekao je da će biti formirana unutrašnja komisija koja će izaći sa preporukama i mogućim merama protiv kontrolora leta koji su u to vreme bili na dužnosti.
 
Avion "boing 777" nestao je na putu za Peking od Kuala Lumpura 8. marta 2014. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet