Državljanin Srbije dve godine proganjao devojku preko Fejsbuka

Državljanin Srbije Đorđe P. (35) prijavljen je Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju zbog sumnje da je na Fejsbuku proganjao devojku iz Broda, da bi potom napravio njen lažni profil na kome ih je fotošopovanim slikama prikazivao kao par.
Državljanin Srbije dve godine proganjao devojku preko Fejsbuka
Foto: Pixabay
Prijavom Đorđe P. se tereti za krivično delo proganjanje za koje je zaprećena novčana ili kazna do dve godine zatvora.
 
"Postoji osnov sumnje da je Đ. P. od februara 2016. do kraja jula 2018. godine pokušavao, putem društvene mreže, da uspostavi neželjeni kontakt sa devojkom iz Broda. Nakon što ga je ona odbila i ignorisala, osumnjičeni je napravio lažni profil sa fotografijama oštećene, koje je kasnije i fotošopovao", rekla je portparolka PU Doboj Dragana Kerkez.
 
Kako "Novosti" nezvanično saznaju, Đorđe P. je u početku laskavo pisao devojci na njen Fejsbuk nalog. To je postalo toliko često, pa ga je devojka ignorisala i prestala da mu odgovara. Međutim, on je tada napravio njen lažni profil, na kome je s vremenom počeo da objavljuje montirane fotografije na kojima su njih dvoje zagrljeni ili naslonjeni jedno na drugo, prikazujući ih kao par.
 
"Nije bilo nikakvih neprimerenih fotografija ili vulgarnog sadržaja, ali je to proganjanje trajalo toliko dugo da se devojka obratila istražnim organima i taj lažni profil je ugašen i ukinut sa interneta", kaže izvor blizak istrazi.
  • Marko

    01.08.2018 23:14
    Vrh
    Nisam imao pojma da se dobija samo dve godine za tako nesto!? Stvarno se isplati!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet