VIDEO: Bahati budistički monah osuđen na 114 godina zatvora

Nekadašnji tajlandski budistički monah Virapol Sukpol, čiji je rastrošan način života izazvao gnev javnosti, osuđen je na 114 godina zatvora zbog pranja novca, pronevere i sajber kriminala.
Sukpol se vratio na Tajland u julu 2017. pošto su ga toj zemlji izručile Sjedinjene Države u koje je pobegao. 
 
Virapol je izbačen iz monaškog reda 2013, kada je na Jutjubu objavljen snimak budističkih monaha obrijanih glava u tradicionalnim narandžastim mantijama kako sede u kožnim sedištima luksuznog aviona i međusobno dodaju skupocene predmete. U prvom planu je Virapol. 
 
Naknadna istraga tajlandskog odeljenja za specijalne istrage (DSI) otkrila je da je način života monaha potpuno suprotan od očekivanog. Na deset različitih bankovnih računa pronađeno je najmanje 200 miliona tajlandskih bata (oko pet miliona evra), a policija je prikupila i dokaze o kupovini 22 Mercedesa.
 
Virapol je izgradio vilu na jugu Kalifornije i veliku kičastu kuću u rodnom gradu Ubon Ratchathaniju, gde je postavio ogromnu repliku kipa Bude izlivenu od, kako se sam hvalio, devet tona zlata.
 
Prema podacima DSI-a, postoje dokazi o njegovim seksualnim vezama s brojnim ženama od kojih jedna tvrdi da joj je napravio dete kada je imala samo 15 godina, što je tajlandska služba dokazala DNK testom.
 
Pošto je sve otkriveno, Virapol je pobegao u Sjedinjene Države, a tajlandskim vlastima bile su potrebne četiri godine da obezbede njegovo izručenje. Virapol je sve vreme negirao optužbe o prevarama, pranju novca i silovanju.
 
Sud u Bangkoku proglasio ga je krivim za više kaznenih dela i odredio mu zatvorsku kaznu od 114 godina. Međutim, Virapol će odslužiti samo 20 godina, što je maksimalna kazna za nekoga ko je proglašen krivim po nekoliko tačaka optužnice za isto kazneno delo.
 
  • Piško

    09.08.2018 18:12
    ...
    Hitno ga dovesti u SPC da održi Master Class.
  • Paja

    09.08.2018 16:48
    Knjiga
    Da li je on pisao onu blesavu knjigu: Monah koji je pridao svoj ferari...inace knjiga koju obozavaju starlete i tako te slicnog kapaciteta mozga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet