Mazda, Suzuki i Jamaha priznali manipulacije pri testiranjima

Kompanije Mazda, Suzuki i Jamaha nisu sprovele adekvatna testiranja vozila kada je u pitanju potrošnja goriva i emisija štetnih gasova, saopštilo je danas japansko Ministarstvo za saobraćaj.
Mazda, Suzuki i Jamaha priznali manipulacije pri testiranjima
Foto: Pixabay
Sve tri kompanije priznale su "neadekvatno postupanje" prilikom kontrole, navodeći da je na pojedinim njihovim vozilima obavljeno nekompletno merenje emisije štetnih gasova, saopštilo je Ministarstvo.
 
Najnovije otkriće rezultat je interne istrage čije je sprovođenje u automobilskim kompanijama naložilo Ministarstvo nakon utvrđivanja nepravilnosti kod Subarua i Nisana.
 
To je i najnovija epizoda u dugačkoj seriji falsifikovanja podataka proizvođača automobila u Japanu, što je naštetilo imidžu japanske auto-industrije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet