Španija: Uhapšeno 29 kriminalaca srpskog porekla

Španska policija uhapsila je 29 kriminalaca srpskog porekla, osumnjičenih za pljačke i prevare u Španiji, Francuskoj i Portugalu.
Španska policija uhapsila je 29 kriminalaca srpskog porekla, osumnjičenih za pljačke i prevare u Španiji, Francuskoj i Portugalu.

U saopštenju policije navodi se da su zaplenjena četiri kilograma zlatnog nakita, dve zlatne poluge i 70.000 evra u gotovom novcu, kao i bunde, satovi i mobilni telefoni, prenosi agencija Frans pres.

Prema navodima policije, banda je koristila žene i decu za izvođenje više od 100 pljački domova, i oni su ponekad "pretili da će zaklati žrtve ako im ne predaju dragocenosti".

Muškarci su izvodili prevare tako što su se predstavljali kao poslovni ljudi koji se bave menjanjem deviza, ali su, u zamenu za legalan novac, davali falsifikovane novčanice.

Banda je bila podeljena u četiri grupe, od kojih je jedna delovala na jugu Španije, druga u baskijskom regionu i Navari, na severu Španije i jugu Francuske, treća je bila u istočnom španskom gradu Kasteljonu, a četvrta u Portugalu.

  • janko

    23.05.2011 07:37
    uspesni bizmismeni
    da li i njih svojataju serBende...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet