Uhapšen Gadafijev portparol

Libijski pobunjenici uhapsili su portparola Moamera Gadafija Ibrahima Musu, koji je u trenutku hapšenja bio prerušen u ženu.
Libijski pobunjenici uhapsili su portparola Moamera Gadafija Ibrahima Musu, koji je u trenutku hapšenja bio prerušen u ženu.

Portparol Moamera Gadafija Musa Ibrahim uhvaćen je danas u blizini Sirta, rodnog grada svrgnutog libijskog lidera, saopštili su komandanti snaga novih libijskih vlasti. Komandati su rekli da su Ibrahima uhvatili pripadnici snaga Nacionalnog prelaznog saveta iz Misrate dok se vozio u blizini Sirta, javila je agencija Frans pres.

Snage novih libijskih vlasti, uz podršku aviona NATO, već nekoliko dana vrše pritisak na preostale pripadnike Gadafijevih snaga u Sirtu koji pružaju snažan otpor, a danas su naročito žestoki sukobi vođeni u području oko aerodroma. Luka Sirt je jedno od poslednjih uporišta Gadafijevih snaga.

Prema rečima zvaničnika novih libijskih vlasti, Gadafi se skriva u blizini zapadnog grada Gadamisa, nadomak granice s Alžirom, gde ga štiti pleme Tuarezi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet