Meksiko: Pronađeno 12 raskomadanih tela

Meksička policija pronašla je u dva napuštena vozila 12 raskomadanih tela odrubljenih glava, za koje se veruje da su žrtve međusobnog obračuna bandi.
Meksička policija pronašla je u dva napuštena vozila 12 raskomadanih tela odrubljenih glava, za koje se veruje da su žrtve međusobnog obračuna bandi.

"U automobilu su pronađena četiri tela, a u kombiju najmanje osam. Sva su raskomadana i odrubljenih glava", rekao je policijski zvaničnik u saveznoj državi Halisko.

Vozilo, za koje se ispostavilo da je ukradeno, pronađeno je jutros nakon anonimnog poziva policiji, a pored tela je nađena poruka koju su ostavili kriminalci, prenosi AFP. Međutim, policija nije pronašla tragove vatrenog oružja.

Gvadalahara, glavni grad države Halisko, koji ima 4,4 miliona stanovnika, bio je poprište sličnog masovnog ubistva u novembru prošle godine, kada je 26 tela pronađeno u tri napuštena vozila.

Sudeći po porukama ostavljenim pored tela, vlasti veruju da je masakr izvela banda Los Zetas nad pripadnicima rivalskog narko-kartela Sinaloa na čijem čelu je Hoakin Gusman, najmoćniji lider jednog narko-kartela u Meksiku.

Više od 50.000 ljudi ubijeno je u nasilju i obračunima narko-kartela od kada je predsednik Felipe Kalderon pokrenuo sveopšti rat protiv meksičkih narko-bandi 2006. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet