Šire se protesti protiv SAD u islamskim zemljama

Snage bezbednosti blokirale su danas ulice oko američke ambasade u Sani, gde su se i danas okupili demonstranti u znak protesta zbog antiislamskog filma snimljenog u SAD.

Snage bezbednosti blokirale su danas ulice oko američke ambasade u Sani, gde su se i danas okupili demonstranti u znak protesta zbog antiislamskog filma snimljenog u SAD.

U Egiptu policija pokušava da nasilnim demonstrantima blokira put ka ambasadi u Kairu, a protesti zbog filma u kojem vređaju proroka Muhameda organizovani su i u Indoneziji. Samo dan pošto su u kompleks američke ambasade u Sani upale stotine demonstranata protestujući zbog filma "Nevinost muslimana" za koji smatraju da vređa islam, od 20 do 30 ljudi okupilo se i jutros u blizini ambasade, noseći transparente sa natpisom "Božji glasnik je jedini".

I u Egiptu su demonstranti, koji već četvrti dan protestuju zbog filma koji smatraju uvredljivim po islam, danas bacali kamenice na policiju koja, ispaljujući suzavac, pokušava da im blokira put ka ambasadi u Kairu, pri čemu je povređeno više od 200 demonstranata. Izražavajući gnev prema SAD zbog filma koji smatraju antiislamskim, više od 350 muslimanskih fundamentalista i njihovih pristalica organizovali su danas antiameričke demonstracije u Džakarti, uz prisustvo oko 400 policajaca.

Strahuje se da će se demonstracije, zbog filma koji se pojavio na "Ju tjubu" pod više naslova a koji je Vašington osudio kao delo male grupe pojedinaca koja nema zvaničnu podršku, proširiti i na druge zemlje muslimanskog sveta.

  • Gandi

    14.09.2012 12:32
    Ne čačkaj...
    Ker kad hoće da dobije batine, pomokri se čobanu na štap...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet