Nemačka duguje preko dva biliona evra

Suvereni dug Nemačke je premašio dve hiljade milijardi evra (2,58 biliona dolara), uprkos dodatnim prihodima koji su bili rezultat jakog ekonomskog rasta.
Suvereni dug Nemačke je premašio dve hiljade milijardi evra (2,58 biliona dolara), uprkos dodatnim prihodima koji su bili rezultat jakog ekonomskog rasta.

Prema novim podacima nemačkog Federalnog statističkog biroa (Destatis), koje je prenela nemačka agencija DPA, državni dug je na kraju 2011. iznosio tačno 2 biliona i 25,4 milijardi evra, što je 0,7 odsto više nego prethodne godine. Raspodeljeno na više od 80 miliona stanovnika Nemačke, to iznosi po 24.771 evro po svakom građaninu te zemlje, ukazao je Destatis.

Daleko najveću zaduženost, od 1,28 biliona evra, imala je federalna vlada Nemačke, mada je uspela da smanji svoj dug za 0,6 odsto u odnosu na 2010.

Regionalne vlade, kao i lokalne opštine, povećale su, međutim, svoju zaduženost za 2,5, odnosno 4,9 odsto.

  • Radenko

    22.12.2012 21:37
    svako nekom duguje
    Pa po ovom izgleda da je nas dug sitnica (:
  • Steva

    14.09.2012 18:56
    nema brige
    Vest i nije neka novost.Nema brige,sve će to sirotinja da vrati.Da li u zlatu ili krvi,pitanje je sad.Ni jedno rešenje neće iznenaditi.Kristal ima i svoje podkategorije,ko preživi pričaće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.