Nove žrtve sukoba u Siriji

Tokom napada sirijskih pobunjenika na položaje vladinih snaga, i vojnih aviona koji bombarduju gradove blizu Damaska, poginulo je 16 ljudi.
Prilikom napada sirijskih pobunjenika na položaje vladinih snaga, i vojnih aviona koji bombarduju gradove blizu Damaska, poginulo je 16 ljudi.

Sukobi su usledili posle neuspešnog pokušaja sprovođenja četvorodnevnog primirja tokom muslimanskog praznika Kurban bajram, koje je stupilo na snagu u petak, ali su ga dve strane poštovale svega nekoliko sati.

Najmanje 16 ljudi, među kojima je sedmoro dece i pet žena, poginulo je u vazdušnom napadu u pokrajini Idlib na severozapadu Sirije, saopštili su sirijski aktivisti.

Napad se dogodio trećeg dana propalog primirja u Siriji, koje je, na predlog međunarodnog izaslanika Lahdara Brahimija, trebalo da važi tokom muslimanskog praznika Kurban-bajrama.

U jučerašnjim okršajima je ubijeno 114 ljudi, od kojih 47 civila, 36 vojnika i 31 pobunjenik, saopštila je sirijska Observatorija za ljudska prava. Pobunjenici su preuzeli kontrolu nad tri vojna punkta na obodu Dume, predgrađa Damaska, i ubili su četiri vojnika na drugom kontrolnom punktu u tom području, navela je Observatorija.

Vojni avioni su gađali mete u gradovima Irbin, Zamalka i Harasta, u kojima vojska režima predsednika Bašara al Asada već nedeljama pokušava da uništi pobunjeničke snage. Prema navodima Observatorije, tokom 19-mesečne pobune u Siriji ubijeno je više od 35.000 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.