Izbola sina i njegovu drugaricu 150 puta

Poljakinja Elzbieta Plačkovska optužena je za ubistvo svog petotogodišnjeg sina i sedmogodišnje ćerke svoje prijateljice koje je ubila sa 150 uboda nožem zbog toga što je, kako tvrdi, "u njih ušao đavo".
Poljakinja Elzbieta Plačkovska optužena je za ubistvo svog petotogodišnjeg sina i sedmogodišnje ćerke svoje prijateljice koje je ubila sa 150 uboda nožem zbog toga što je, kako tvrdi, "u njih ušao đavo".

Plačkovska (40) iz Nepervila u saveznoj državi Ilinois je dala nekoliko različitih izjava policiji, počev od toga da je mislila da je neki uljez ubio decu, preko toga da je u decu ušao đavo i da je morala da istera zle duhove iz njih, pa do toga da se zapravo posvađala sa mužem jer on često nije kod kuće.

Na kraju je ispričala kako je rekla deci da se spreme za spavanje, ali da su deca ušla u spavaću sobu i počela da skaču po krevetu nakon čega je ona, po sopstvenom priznanju, otišla u kuhinju, uzela dva noža, ušla u sobu i rekla deci da kleknu i da se mole, kazao je tužilac Bob Berlin dodavši da je zatim ubila i dva psa.

Još je ispričala policiji da su deca molila za život i da je prvo ubila sina Džastina, a onda Oliviju, ćerku svoje prijateljice, jer je devojčica bila svedok ubistva. Prema navodima policije, na Džastinovom telu je bilo sto uboda nožem, dok je Olivija ubodena 50 puta, prenosi Si-En-En.

Tela ubijene dece policija je pronašla u Olivijinoj kući u utorak uveče nakon što je Plačkovska, sva u krvi, došla do komšinice tvrdeći da je opljačkana. Prijateljica je zatim pozvala policiju. U isto vreme Olivijina mama je zvala policiju pošto nije mogla da otvori ulazna vrata svoje kuće. Kada je policija na silu ušla zatekla je dva dečija tela na podu spavaće sobe.

Načelnik policije u Nepervilu Bob Maršal kaže da osumnjičena nije pokazala znake kajanja. Ona je kasnije priznala da je ovim činom želela da se osveti mužu koji je kao vozač često bio na putu, te je Elzbieta morala da ostaje sama da se brine o Justinu. Uz to, radila je kao čistačica u bolnici, što je po njenom shvatanju, bilo ispod časti.

Plačkovska se nalazi u pritvoru bez mogućnosti oslobođenja uz kauciju. Ako bude osuđena čeka je doživotna kazna zatvora koja ne može biti preinačena u uslovnu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.