11-godišnjak poneo pištolj u školu

Jedan 11-godišnjak iz Jute optužen je za posedovanje oružja i napad, pošto je doneo pištolj u školu, jer je bio zabrinut zbog mogućnosti masakra poput onog u Njutaunu.

Jedan 11-godišnjak iz Jute optužen je za posedovanje oružja i napad, pošto je doneo pištolj u školu, jer je bio zabrinut zbog mogućnosti masakra poput onog u Njutaunu.

Dečak je doneo pištolj kalibra 22 u osnovnu školu u predgrađu Solt Lejt Sitija i navodno pretio školskim drugovima pre nego što je prijavljen.

"On tvrdi da je doneo oružje kako bi zaštitio sebe i svoje prijatelje od incidenta, poput onog u Konektikatu", izjavio je portparol škole Ben Horsli. Dečaka su primetili drugovi koji su obavestili nastavnika koji je odmah odveo učenika u kancelariju direktora, rekao je Horsli.

Pištolj, pronađen u dečakovom rancu, nije bio napunjen, ali je on imao kod sebe municiju. Pored krivične prijave, dečak je suspendovan iz škole.

Incident se dogodio tri dana pošto je 20-godišnji Adam Lanca upao u školu u Njutaunu u Konektikatu i ubio 20 dece i 6 odraslih, što je jedan od najtežih zločina u školama u SAD.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.