Poznati muzičari podržali članice Pussy Riot

Adel, Pol Makartni, članovi grupe One Direction, Madona i Brus Springstin samo su neki od oko 100 muzičara koji su potpisali otvoreno pismo u kome traže da članice ruskog benda Pussy Riot budu puštene iz zatvora, saopštila je danas organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešonel".
Adel, Pol Makartni, članovi grupe One Direction, Madona i Brus Springstin samo su neki od oko 100 muzičara koji su potpisali otvoreno pismo u kome traže da članice ruskog benda Pussy Riot budu puštene iz zatvora, saopštila je danas organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešonel".

Muzičari su u pismu poručili da je "nepravedno suđenje i zatvaranje" članica benda imalo uticaj koji se daleko raširio, naročito među građanima Rusije, njenim umetnicima i muzičarima.

Oni su pozvali ruske vlasti da oslobode Nadeždu Tolokonjikovu i Mariju Alekinu, koje su prošle godine osuđene na po dve godine zatvora zbog protestnog performansa u katedrali u Moskvi protiv ruskog predsednika Vladimira Putina.

Njihova koleginica iz benda Ekaterina Samucevič je puštena iz zatvora prošlog oktobra. "Zahvaljujem se članicama Pussy Riota što snažno stoje iza svojih uverenja i što su učinile da sve žene na svetu budu ponosne na to što su žene", rekla je aktivistkinja za ljudska prava Joko Ono koja je podržala ovaj pokušaj oslobađanja članica grupe.

  • Y

    23.07.2013 17:18
    @Anonimus - Performans???
    Podržavam 1000%!
    A ti navodni dušebrižnici mogli bi da se pozabave situacijom u zatvoru Guantanamo.
  • 23.07.2013 13:58
    Performans????
    Mozda i jeste protest protiv Putina ali na pogresnom mestu.

    Za mene kao vernika hram (crkva) je sveto mesto. One su oskrnavile sveto mesto kao sto bi zatvorili nekoga ko je pravio zurku na groblju npr. Ili da vam se neko posere u krevet. Da pusi u skupstinskom restoranu npr.

    Postoje stvari koje se naprosto ne rade. Nije prilicno ili je zakonom zaprecena kazna.

    Zasto bi ruske vlasti imale skrupula prema njima ako one smatraju da je njihov postupak ispravan?

    Ako vam se svidja komentar objavite ga. Ili nemojte, nije me briga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.