SAD i Rusija postigle dogovor o sirijskom oružju

SAD i Rusija postigle su dogovor o kontroli sirijskog hemijskog oružja, izjavio je američki državni sekretar Džon Keri.

SAD i Rusija postigle su dogovor o kontroli sirijskog hemijskog oružja, izjavio je američki državni sekretar Džon Keri.

Keri je, posle razgovora sa ruskim šefom diplomatije Sergejom Lavrovim, rekao da svet sada očekuje da će režim sirijskog predsednika Bašara Asada ispuniti javno data obećanja. Keri je ovo izjavio na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom ruske diplomatije.

Zvaničnici administracije američkog predsednika Baraka Obame sinoć su saopštili da SAD ne očekuju da će rezolucija Saveta bezbednosti UN o sirijskom hemijskom oružju sadržati i deo koji se tiče moguće upotrebe vojne sile, zato što se Rusija tome protivi.

Rojters je preneo reči neimenovanih funkcionera koji su istakli da će umesto toga SAD zahtevati da rezolucija uključi više mogućih konsekvenci, ako Sirija odbije da preda hemijsko oružje. "Posledice koje bi u tom slučaju usledile odnosile bi se na jačanje sankcija", dodali su zvaničnici.

SAD su prethodno saopštile da neće dozvoliti taktiku odugovlačenja oko Sirije, izrazivši oprezni optimizam oko dogovora sa Rusijom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.